VRAGEN

& ANTWOORDEN

FAQ?

Heb je een vraag ?
Bekijk hier de meest gestelde vragen en misschien vind je een antwoord.

Waar moeten we op letten bij het kiezen van een newborn fotograaf?

Er zijn verschillende punten waar jullie op kunnen letten bij het kiezen van een geschikte newborn fotograaf. Het is belangrijk om te weten en ik kan het niet vaak genoeg herhalen: je kan een newborn reportage maar 1 keer in je leven beleven, je kan het nooit meer overdoen. Het is belangrijk dat jullie fotografen vergelijken en een fotograaf kiezen wat het best bij jullie past!

Fotografiestijl…
Denk goed na over welke stijl jullie mooi vinden en welke stijl het beste bij jullie past! Elke fotograaf heeft een specifieke eigen stijl. Zowel in het fotograferen, poseren, de belichting en in het nabewerken van de foto’s. Houden jullie meer van de lifestyle fotografie of eerder van de geposeerde newborn (fine-art) fotografie? Ook in de nabewerking is er een groot verschil. Je kan 5 verschillende fotografen een zelfde foto geven en bij de nabewerking zullen er uiteindelijk 5 heel verschillende foto’s te voorschijn komen. Bekijk goed het portfolio. Het portfolio is een weergave van de stijl van de fotograaf.

RS-photography is gespecialiseerd in geposeerde newborn fotografie.

Vakkennis en veiligheid…
Heeft de fotograaf voldoende ervaring en vakkennis? Gaat de fotograaf regelmatig op workshop om zijn/haar vakkennis bij te schaven? Wordt er veilig gewerkt tijdens de newborn sessie? Bij sommige poses moet jullie newborn ondersteund worden en zullen verschillende foto’s worden samengevoegd om het juiste resultaat te bekomen. Hier is voldoende ervaring en vakkennis voor nodig om dit veilig tot het gewenste resultaat te volbrengen.

De investering…
Een newborn reportage is een investering, de herinneringen die jullie er levenslang voor terug krijgen zijn onbetaalbaar. Herinneringen die jullie generaties lang kunnen koesteren! Net zoals een trouwreportage.

Kijk niet alleen naar de prijs van een fotograaf. Goedkoop is soms ook duurkoop!
Waarom zit er zoveel verschil in de prijs bij fotografen? Ik vraag het me soms ook af… Newborn fotografie is ook voor de fotograaf een kostelijke tak binnen de fotografie. Het is intensief werken met prijzige materialen en het volgen van dure opleidingen. Dat zorgt ervoor dat mooie newborn fotografie, bij een fotograaf die er voldoende tijd, moeite en kwaliteit in steekt, samen hangt met een realistisch prijskaartje.

Op de “prijzen pagina” staat een korte uitleg over hoe de prijzen tot stand komen. Het is al snel duidelijk dat het veel meer is dan alleen maar op een knopje duwen… 😉


Recensies…
Bijna alle fotografen hebben wel een Facebookpagina of website. Het is altijd fijn om daar even te kijken naar de recensies. Zo hebben jullie alvast een idee van wat de ervaringen zijn van andere mama’s en papa’s.

Indien jullie de ervaringen van andere mama’s en papa’s bij RS-photography willen lezen kan dit op onze Facebook pagina.

Waarom heb je gekozen voor het fotograferen van newborns?


Deze tak van fotografie is mijn grote liefde waarin mijn sterkste troeven zoals passie, geduld en kwaliteit het best tot hun recht komen. Elke keer opnieuw krijg ik een warm gevoel bij het fotograferen van die kleine hummeltjes. Het leveren van een mooi eindresultaat is mijn doel en jullie daarmee gelukkig maken!

Newborn fotografie is echt een vak apart… Ik ben er van overtuigd dat newborns fotograferen niet voor iedereen is weggelegd. Wanneer je als fotograaf van alles wat doet, kan je ook niet het uiterste uit jezelf kan halen. Daarom heb ik me bewust gespecialiseerd in deze tak binnen de fotografie.

Waarom moeten we kiezen voor jou als newborn fotograaf?

Ik ga beginnen met opsommen wat ik zelf heel erg belangrijk vind. Niet alleen in het standpunt als newborn fotograaf maar ook als mama! 🙂

Ervaren, professioneel, veilig, vertrouwd, vakkennis, passie, creativiteit, geduld, kwaliteit, gezelligheid, een fijne ervaring (voor baby en ouders), … en natuurlijk prachtige foto’s!

Het is altijd een hele eer als mama’s en papa’s mij hun vertrouwen schenken en hun newborn reportage door mij laten verzorgen. Tenslotte laat je niet zomaar iedereen werken met je ‘kostbaarste bezit’ en is het voor mij heel erg belangrijk dat jullie naast prachtige foto’s, ook een fijne ervaring hebben tijdens de sessie en een goed gevoel bij mij hebben.

Ik volg regelmatig specifieke newborn workshops bij zeer gerenommeerde fotografen van over de hele wereld. Dit om het uiterste te halen uit mijn vakkennis maar ook de veiligheid speelt hierin een zeer grote rol! Newborns zijn een kwetsbare doelgroep, daar moet je zorgvuldig, veilig en bewust mee te werk gaan.

Ook kwaliteit is voor mij een belangrijk punt. Ik investeer in goede materialen die specifiek voor newborn fotografie bestemd zijn. Niet zomaar een emmertje uit een tuincentrum, al mijn materialen worden aangekocht in erkende newborn prop shops.

Waarom duurt een newborn sessie zo lang?

De kern van newborn fotografie is gebaseerd op het idee om je newborn slapend te fotograferen zoals hij/zij een paar dagen geleden nog opgekruld heeft gezeten in je buik. Een pasgeboren babytje kan je niet voorspellen. Ze doen lekker waar ze zelf zin in hebben. Soms hebben ze een huil uurtje, last van krampjes, honger of gewoon een wakker momentje. Het is dan aan mij als fotograaf om geduldig en volledig in de flow van jullie babytje te werken tijdens de sessie. Hij/zij bepaald uiteindelijk “hoe vlot” de sessie zal verlopen. En geloof mij, ik heb veel geduld met jullie kleine wondertje. 😉

Kan een newborn sessie nog doorgaan als ons kindje te vroeg (prematuur) geboren is?

Indien jullie kindje enkele weken vroeger zou komen dan verwacht, kan de sessie zeker nog doorgaan (mits er geen complicaties zijn). De sessie zal doorgaan rond de uitgerekende bevallingsdatum. Zo hebben jullie en jullie kindje voldoende tijd om aan te sterken en tot rust te komen. Ook als jullie kindje rond de uitgerekende bevallingsdatum bv. 6 weken oud, ze hebben deze tijd echt nodig om in te halen en zitten dan pas aan hun gecorrigeerde 40 weken.

Kan een newborn sessie ook bij ons aan huis doorgaan?

Ik werk niet op verplaatsing om verschillende redenen. Het is bv. te moeilijk om alle materialen (ondergronden, props, …) mee te nemen op verplaatsing. Hierdoor zouden jullie al beperkt zijn in keuze. In mijn studio ben ik zeker dat er voldoende daglicht aanwezig is en de ruimte voldoende verwarmd is. Indien ik op verplaatsen zou werken kan ik naar mijn gevoel nooit de kwaliteit bieden die ik graag zou willen.

Mogen we vooraf aangeven welke poses we graag willen hebben?

Uiteraard mogen jullie vooraf aangeven welke poses, settings en kleuren jullie mooi vinden. Ik vind het zelfs fijn als jullie voorbeelden uit mijn portfolio halen zodat ik een goed idee heb van wat jullie mooi vinden. MAAR zoals hierboven vermeld heeft een newborn een eigen willetje en kan ik niet garanderen dat alle poses die jullie wensen gaan lukken met jullie newborn. Niet alle baby’tjes vinden alle poses even fijn en comfortabel. Sommige kindjes liggen niet graag volledig bloot en zijn juist graag ingewikkeld omdat ze dan terug het veilige gevoel zoals in de baarmoeder ervaren. Ik werk in een bepaalde “workflow” tijdens de sessie die jullie gegarandeerd een mooie en variabele galerij zal opleveren.

Mogen broertjes of zusjes ook mee op de foto tijdens een newborn sessie?

Natuurlijk mogen broertjes en zusjes ook mee op de foto! Een newborn sessie vraagt alleen enorm veel geduld en dient in alle rust te gebeuren. Vaak duurt zo een sessie te lang voor broertjes of zusjes en beginnen ze zich al snel te vervelen. Vandaar is het aan te raden om opvang te regelen voor jullie andere kind(eren) tijdens de duur van de fotosessie. Gelieve op voorhand te vermelden als broertjes of zusjes mee op de foto willen zodat we samen kunnen bespreken wanneer ze best even naar de studio kunnen komen. Meestal is dit aan het begin of aan het einde van de sessie. Het is voor mij helaas niet mogelijk om dit te laten doorgaan op een andere dag dan de newborn sessie gepland staat.

* Foto’s met broertjes en zusjes zijn enkel mogelijk bij de daarvoor bestemde pakketten. Dit omwille van de tijdsduur van de sessie en het aantal foto’s in de galerij. Niet mogelijk bij het basis pakket.

Krijgen we korting bij het boeken van een zwangerschap + newborn sessie?

Bij het boeken van een zwangerschap en newborn sessie krijgen jullie € 50 korting op een newborn unlimited pakket.

Ons kindje is geboren! Wat moeten we nu doen?

Het is van belang dat jullie zo snel mogelijk doorgeven wanneer jullie kindje geboren is, in deze volgorde zullen de sessies verder worden ingepland in mijn agenda en zullen jullie een definitieve datum toegewezen krijgen.

In welke maten zijn de zwangerschapsjurken beschikbaar?

Ik heb jurken en bodysuits beschikbaar in de maten S-M-L.

Wanneer en hoe betaal ik voor onze fotosessie?

Jullie hebben reeds een aanbetaling gedaan van 100€. Dit bedrag wordt achteraf in mindering gebracht met de betaling van het door jullie gekozen pakket. Het overige bedrag betalen jullie op de dag van de fotosessie. Dit kan cash of via jullie persoonlijke bankapp zoals bv. Kbc mobile. Indien jullie kiezen voor overschrijving, dient het resterende bedrag minstens 1 week voor de sessie voldaan te zijn.

Waarvoor dient de aanbetaling?

De aanbetaling dient als definitieve reservering van jullie sessie, een wederzijdse afspraak.

Krijgen we alle foto’s die gemaakt zijn tijdens de sessie te zien en mogen we zelf de foto’s uitkiezen die bewerkt worden?

Na de sessie zullen de foto’s door mij worden geselecteerd en beoordeeld. Hierbij zal er worden gelet op compositie, detail, emotie, belichting, scherpte,… jullie ontvangen altijd de beste en mooiste foto’s van de sessie. Hieruit maken jullie dan een selectie van welke foto’s jullie graag bewerkt willen.

Ontvangen we alle bewerkte foto’s uit de galerij digitaal?

Het aantal bewerkte foto’s in jullie galerij en het aantal aan digitale bestanden dat jullie ontvangen na de sessie is afhankelijk van jullie pakket keuze. Meer info hierover vinden jullie terug bij de verschillende pakketten op de “prijzen pagina”. 

Wat zijn HR bestanden?


De HR bestanden die jullie ontvangen bij jullie pakket zijn digitale hoge resolutie bestanden. Deze bestanden ontvangen jullie zonder logo en zijn afdrukbaar in alle formaten.

Ontvangen we de HR bestanden op USB?

Jullie ontvangen de gekozen HR bestanden op een mooie USB stick. Bij de unlimited pakketten ontvangen jullie de HR bestanden op een luxe houten USB stick met bewaardoosje. Meer info hierover vinden jullie terug bij de verschillende pakketten op de “prijzen pagina”.

Hoe kunnen we upgraden naar een groter pakket?

Indien jullie willen upgraden naar een ander pakket betalen jullie het verschil bij van het gewenste pakket. Zodra ik de betaling ontvangen heb, ontvangen jullie alle inhoud van het geüpgrade pakket. Upgraden is mogelijk bij newborn en cake-smash sessies.

BV. Hebben jullie bij boeking gekozen voor het newborn BASIS pakket en willen jullie graag upgraden naar het DELUXE pakket? Dan betalen jullie het verschil bij en ontvangen jullie ipv 15 HR bestanden, 25 HR bestanden naar keuze en een album met meer foto’s!

Is het nadien ook nog mogelijk om een nabestelling te doen?

Uiteraard! De geselecteerde bestanden blijven 2 jaar bewaard bij RS-photography. Indien jullie op een later tijdstip toch nog graag een fotoproduct willen (bij)bestellen is dit nog altijd mogelijk.

Upgraden van een pakket kan enkel na de ontvangst van de galerij, voor jullie jullie keuze aan HR bestanden hebben doorgegeven. Indien jullie later toch meer digitale bestanden willen aankopen zullen deze per stuk worden aangerekend.

Wat is een mobile app?

Dit is een leuke app waar de bewerkte foto’s inkomen van jullie sessie. De app is gratis bij bepaalde pakketten en zal minstens 1 jaar op jullie apparaten beschikbaar zijn. 

Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Ja, maar het is enkel mogelijk om een cadeaubon te kiezen voor een volledig sessie pakket naar keuze (OF voor klanten die al reeds een sessie hebben vastliggen kan er ook een bon gemaakt worden met een bedrag naar keuze, zie volgende vraag).

Ik werk op deze manier zodat er nadien geen misverstanden kunnen komen ivm de cadeaubon of om te vermijden dat iemand een cadeaubon krijgt van een bepaald bedrag en er een kans bestaat dat de ontvanger niets met de bon doet, omdat ze zelf moeten bijbetalen, wat uiteraard jammer is voor zowel de gever als voor de ontvanger van de cadeaubon. De ontvangers van de cadeaubon hebben nadien nog altijd de mogelijkheid om zelf te kiezen voor een uitgebreider sessie pakket.

Tip 1: Informeer goed bij de personen aan wie jullie de bon willen schenken als ze al dan niet een gelijkaardige sessie hebben vastliggen.

Tip 2: Het is altijd fijn om met enkele vrienden, familieleden, meter + peter samen te leggen voor dit tof en origineel kraamcadeau!

* Bij algemene voorwaarden staat meer info omtrent het inleveren van cadeaubonnen.

Wanneer kan een cadeaubon met een bedrag naar keuze dan wel?

Indien jullie de cadeaubon willen schenken aan iemand wat reeds een sessie heeft vastliggen bij mij is het wel mogelijk om een cadeaubon te geven met een bedrag naar keuze. De ontvangers kunnen deze bon dan gebruiken als korting op hun sessie of voor een eventuele upgrade of nabestelling.

Kunnen sessies doorgaan in het weekend of s’avonds?

Helaas kan ik geen sessies plannen in het weekend omdat ik 2 jobs combineer. Sessies kunnen enkel doorgaan op maandag, dinsdag of woensdag. Omdat ik werk met natuurlijk daglicht is het noodzakelijk dat de sessies overdag doorgaan met voldoende daglicht. Met uitzondering van zwangerschap sessies. Deze kunnen eventueel wel s’avonds doorgaan onder bepaalde voorwaarden.

Bij bijzondere omstandigheden kan hier wel eens een uitzondering op gemaakt worden. Omdat zondag mijn enige vrije dag is, zal hier een weekend toeslag voor worden aangerekend van € 100, omdat ik mijn enige kostbare vrije tijd niet kan doorbrengen met mijn gezin.

Waar kan ik de algemene voorwaarden terug vinden?

Heel onderaan deze pagina kan je de knop terug vinden voor de algemene voorwaarden.

Waar kan ik de privacy verklaring terug vinden?

Heel onderaan deze pagina kan je de knop terug vinden voor het privacybeleid.

Volg ons

facebook.com/RSPhotographyKinrooi/

E-mail

info@rsphotography.be

Adres

Brenjersstraat 6A
3640 Kinrooi